Wat is een kapschuur en waarom je een kapschuur in jouw tuin wil

Een kapschuur is een prachtig product en heeft daarnaast ook vaak een belangrijke functie. Met een kapschuur kan je werkelijk alle kanten op. Voor de een is een kapschuur de ideale overkapping om lang te genieten van de tuin en het buiten zijn. De ander plaatst een kapschuur als carport om de auto in te stallen. Een kapschuur is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en heeft daarnaast ook verschillende voordelen. In dit artikel lees je de voordelen van een kapschuur en waarom jij een kapschuur in jouw tuin wil!

 

Wat is een kapschuur?

Een kapschuur is een soort overkapping, waarbij de voorkant van de overkapping open is en de achterkant altijd gesloten is. Er zijn echter veel verschillende variaties kapschuren verkrijgbaar. Zo zijn er kapschuren met een of twee zijwanden verkrijgbaar. Je bent dan bijvoorbeeld beter beschut tegen weer en wind. De klassieke kapschuur heeft een schuin aflopend dak naar de achterkant en aan de voorkant een kort steil aflopend luifel. De kapschuur krijgt hierdoor een hoge ingang en dat geeft een ruimtelijk gevoel.

 

Een kapschuur is ideaal voor iedereen die graag buiten is. Zo creëer je gemakkelijk een knusse zit- en eethoek waar je lekker kunt barbecueën en genieten van de buitenlucht. Ook wanneer ons klimaat het even niet toelaat, zit jij heerlijk beschut tegen de regen.

 

De voordelen van een kapschuur

Met een kapschuur kun je werkelijk alle kanten op. Met een kapschuur kun je vaker en langer buiten zijn. Zo zit je bijvoorbeeld beschut tegen de regen of hete zon, maar het is ook heerlijk om met een vuurkorf en drankje extra lang te genieten van het buiten zijn met vrienden. Een kapschuur in je tuin heeft een aantal voordelen. Hieronder worden de voordelen kort toegelicht.

 

Genieten van het buitenzijn

Met een kapschuur kun je een deel van het terras of tuin afdekken. Dat maakt het natuurlijk mogelijk om een groot deel van het jaar buiten te zijn. In het vroege voorjaar en het late najaar plaats je een heater of steek je de kachel aan en geniet je van een heerlijk avondje samenzijn.

 

Ideale opbergruimte

Een kapschuur is ideaal om het tuinmeubilair en andere spullen in op te bergen. In de herfst en winter maak je wellicht minder gebruik van de kapschuur en in deze periode gebruik je de kapschuur als opbergruimte voor je tuinmeubilair. Het is sowieso handig wanneer je spullen altijd al onder de kapschuur staan. Zo staat het tuinmeubilair altijd goed beschermd tegen slechte weersomstandigheden.

 

Verschillende toepassingen

Een kapschuur heeft een hoge en brede ingang en is daardoor voor verschillende toepassingen te gebruiken. Zo is een kapschuur ideaal als zithoek of opbergruimte, maar is het ook mogelijk om de kapschuur te gebruiken als carport.

 

DIY kapschuur of kant-en-klaar verkrijgbaar

Afhankelijk van het budget en natuurlijk de energie en tijd die je erin wil stoppen, kan je ervoor kiezen om de kapschuur zelf te bouwen, te kiezen voor een bouwpakket of te laten bouwen. Heb je een handige man of ben je een handige man? Start dan een leuk bouwproject voor aankomend jaar! Onze kapschuren worden geleverd als zelfbouwpakket en zijn gemakkelijk op te bouwen. Wil je graag dat onze specialisten de installatie verzorgen? Dat kan natuurlijk ook!

 

Verschillende soorten kapschuren

Op de markt van kapschuren vind je veel verschillende soorten kapschuren. Denk bijvoorbeeld aan een kapschuur met plat of aflopend dak, kapschuren met of zonder zijwand(en) en alle verschillende formaten kapschuren. Bijna teveel om uit te kiezen!

 

Voor velen is een kapschuur de ideale overkapping om een zit- of eethoek in te plaatsen. Heerlijk ontspannen met vrienden en familie op een comfortabele plek, beschut tegen weer en wind. Naast een fijne plek om te ontspannen zijn er nog andere toepassingen mogelijk voor je kapschuur. Zo zijn er ook verschillende soorten kapschuren ontstaan.

 

Kapschuur garage

Zoals hierboven ook al vermeld, kan een kapschuur ook goed gebruikt worden als garage of carport. De auto staat dan goed beschut en zal minder vies worden.

 

Kapschuur met berging

Naast de overkapping zijn er ook kapschuren met een ingebouwde berging. Een extra ruimte om bijvoorbeeld tuingereedschap, meubelen, fietsen en speelgoed in op te bergen. In principe is het een tuinhuis met overkapping eraan. Een kapschuur met berging is een perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een tuinhuis, maar ook ruimte wil voor een zithoek. Een aantal voorbeelden in ons assortiment zijn de Interflex Wolfskapschuur met berging en de Hillhout Douglas kapschuur.

 

Wat kost een kapschuur?

De prijs van een kapschuur is afhankelijk van een aantal variabelen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten en maten wat invloed heeft op de prijs. Daarnaast heeft het zelf bouwen van een kapschuur, een bouwpakket of een kapschuur laten bouwen ook invloed op de prijs. Voor de meeste kapschuren betaal je tussen de 1000 en 5.000 euro. Kies je voor een maatwerk kapschuur dan kan het nog een stukje duurder worden.

 

Een aantal zaken die invloed hebben op de prijs zijn:

  • het formaat kapschuur: een groter formaat kapschuur heeft meer materiaal nodig en daardoor stijgen de inkoopkosten voor de producent;
  • welke soort kapschuur: een simpele kapschuur is natuurlijk goedkoper dan een kapschuur met berging;
  • bescherming en onderhoud: van een kapschuur wil je lang genieten. Bij de aanschaf van een kapschuur heb je de optie om te kiezen tussen verschillende opties, zoals geïmpregneerd hout of type dakgoot. De keuze die je hierin maakt, bepaalt de prijs van de kapschuur;
  • kapschuur zelf bouwen of laten bouwen: door een bouwpakket zelf op te bouwen, bespaar je het arbeidsloon voor de installatie;

 

Bekijk het gehele assortiment kapschuren van iGarden.